Hulp nodig? Bel ons +44 (0) 238 1680065

Welcome To Our Store!
 
(0 item) - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Veelgestelde vragen

 
 1. Geen reactie op de aan-knop, er gaat niets aan
 2. Heb ik een lamp of een peer nodig?
 3. Hoeveel uren zal mijn projectorlamp werken?
 4. Heb ik het onderdeelnummer van de projectorlamp nodig?
 5. Kan ik een Noord-Amerikaanse projectorlamp in een Europese projector gebruiken?
 6. Mag een projectorlamp aangeraakt worden?
 7. Levert u ook wereldwijd?
 8. Wat is een naakte projectorlamp?
 9. Waarom zijn projectorlampen zo duur?
 10. Hoe weet ik dat mijn projectorlamp verbruikt is?
 11. Waar kan ik mijn projectorlamp vinden?
 12. Hoe kan ik de prestatie van mijn projector waarborgen?
 13. Hoe kan ik oververhitting van de projectorlamp voorkomen?
 14. Hoe kan ik de levensduur van mijn projectorlamp verlengen?
 15. Hoe werkt een projectorlamp?
 16. Welke stoffen zitten er in projectorlampen?
 17. Waarom moet ik mijn projectorlampen recyclen?


Answers

 


2. Heb ik een lamp of een peer nodig?

Over het algemeen wordt de term “Lamp” gebruikt om een lampeenheid te beschrijven die doorgaans bestaat uit een peer met een coating, die gebruikt wordt in een LCD- of DLP- multimedia projector. Deze projectoren worden gebruikt voor PC’s, VCR- of DVD-spelers. Als u een LCD- of DLP-projector hebt, is het waarschijnlijk dat de fabrikant vereist de lampeenheid inclusief behuizing te vervangen. Pogingen om de lamp te demonteren en vervangen door alleen een peer, zal de garantie van uw LCD- of DLP-projector ongeldig maken. Projector Lamps World verkoopt alleen lampeenheden die zijn goedgekeurd door de fabrikanten van de betreffende projectoren.
De term lamp verwijst normaal gesproken naar ANSI-gecodeerde lampen voor overhead-/diaprojectoren of speciale lampen voor medische en tandheelkundige toepassingen, autotechniek en nog veel meer.


3. Hoeveel uren zal mijn projectorlamp werken?

Net als alle gloeilampen hebben projectorlampen een verwachte gebruiksduur, genaamd de lamplevensduur. Deze waarde wordt uitgedrukt in uren - gewoonlijk 1000 tot 2000 uur. Nieuwere modellen hebben een levensduur van 4000 uur en meer. Het slagingspercentage van de lamp is gebaseerd op een statistische klokcurve, zodat de meeste (maar niet alle) lampen zullen voldoen aan de vermelde levensduur van de lamp. Sommige lampen zullen eerder uitvallen, dit maakt deel uit van het acceptatiebereik van de classificering, en andere kunnen zelfs langer meegaan.
De lampen van projectoren die onder normale omstandigheden worden gebruikt (niet langer dan drie tot vijf uur per dag in een schone, relatief stofvrije omgeving) zullen meer kans hebben om de opgegeven lamplevensduur te bereiken. Projectoren die vaker worden gebruikt of worden blootgesteld aan milieuverontreinigende stoffen hebben meer kans op een kortere lamplevensduur. Projectoren die 24 uur per dag, 7 dagen per week in gebruik zijn, hebben de meeste kans om uit te vallen voor het einde van de opgegeven levensduur.


6. Mag een projectorlamp aangeraakt worden?

Er zijn vele opvattingen en meningen over het installeren van projectorlampen en vooral over het aanraken van de lamp tijdens de installatie. Het is belangrijk op te merken dat projectorlampen GEEN halogeenlampen zijn en op bepaalde plaatsen aangeraakt kunnen worden.

.

Toch is het raadzaam de ontladingsbuis niet met uw vingers aan te raken. De ontladingsbuis is gemaakt van kwarts en vingerafdrukken zullen ertoe leiden dat de buis warmer wordt op de plaatsen waar deze werd aangeraakt. De hogere brandtemperatuur zal de ontladingsbuis destabiliseren en defecten veroorzaken.
Wij raden u aan de binnenkant van de lamp en de reflector, die de ontladingsbuis omringt, niet aan te raken. Vingerafdrukken in dit gebied zullen ook leiden tot een warmteaccumulatie, die de prestatie van uw projectorlamp negatief zal beïnvloeden.
De buitenkant van de lamp of reflector kan zonder problemen worden aangeraakt, de levensduur of de prestatie van de projectorlamp wordt hier niet of nauwelijks door beïnvloed. Zorg ervoor dat uw handen schoon zijn voordat u de buitenkant van de projectorlamp aanraakt. Wanneer uw handen extreem bezweet zijn of wanneer u de lamp niet aan wilt raken, raden wij u aan latex handschoenen aan te trekken alvorens de projectorlamp aan te raken.
8. Wat is een naakte projectorlamp?

Bij Projector Lamps World verkopen we twee soorten projectorlampen. De voorgemonteerde lampen (lamp en behuizing), met de projectorlamp ingebouwd in een zwarte kunststof behuizing of kast die bestand is tegen hoge temperaturen, en naakte projectorlampen.
Als u een naakte projectorlamp koopt, zult u honderden dollars besparen en de installatie is simpel. Bij beide projectorlampen zijn voorkennis of uitgebreide technologische kennis niet nodig.

Bekijk de eenvoudige installatiehandleiding

De naakte projectorlamp is duidelijk goedkoper en de installatie is zeer eenvoudig.
een simpele schroevendraaier nodig om uw naakte projectorlamp binnen een paar minuten in uw bestaande behuizing in te bouwen.
projectorlamp in de kunststof behuizing goed te bestuderen, zodat u zelf kunt visualiseren hoe eenvoudig de installatie is.


9. Waarom zijn projectorlampen zo duur?

Een projectorlamp werkt door hogedruk kwikdamp te ontsteken die is samengeperst in een ontladingsbuis van kwarts. De stroom die in de kwikdamp van de ene naar de andere elektrode overspringt, ontsteekt het gas en produceert een extreem fel licht.
De apparatuur die nodig is voor de productie van een projectorlamp kost de fabrikant vaak honderden miljoenen dollars.
Bovendien moeten fabrikanten van projectorlampen ook wetenschappers en ingenieurs in dienst nemen om ervoor te zorgen dat projectorlampen volgens de vereiste standaarden worden geproduceerd. De kwikdamp moet een bepaalde druk hebben, en de ontladingsbuis en reflector van kwarts moeten structureel veilig zijn. Als deze onderdelen niet volgens de krapste toleranties worden gekalibreerd, kan de kwaliteit van de lamp verstoord raken of de projectorlamp niet functioneren.
Er zijn verschillende projectorlampen met verschillende ontstekingen en werkspanningen. Deze verschillende parameters produceren verschillende lichtsterktes of ANSI-lumenwaarden. De apparatuur waarmee de projectorlampen worden gemaakt, moet voor elke lichtparameter opnieuw worden gekalibreerd.
Er zijn slechts vier fabrikanten ter wereld die kwalitatief hoogwaardige projectorlampen produceren. Door het beperkte aantal fabrikanten kunnen de marktprijzen van projectlampen gemakkelijker gemanipuleerd worden dan die van andere elektronische apparatuur.


10. Hoe weet ik dat mijn projectorlamp verbruikt is?

Moderne projectoren zijn voorzien van een ingebouwde timer die de verbruikte tijd van de projectorlamp volgt. Zodra de timer een bepaald punt bereikt, meestal een aantal uren voor het einde van de verwachte levensduur, verschijnt er een melding op uw projectorscherm. Deze waarschuwing is meestal een goede indicator dat u het internet moet opgaan om naar een nieuwe projectorlamp uit te kijken.
Als deze waarschuwing u stoort, kunt u deze onderdrukken; u doet dit door de instructies in de handleiding van uw projector op te volgen of, als uw lamp nog functioneert, door te navigeren in het menu op het scherm.
Sommige projectoren zullen de projectorlamp uitschakelen als de timer een bepaald punt bereikt, zelfs als deze nog niet volledig is verbruikt. In dit geval kan het helpen uw timer te resetten.
Op deze manier is het mogelijk de gebruiksduur van uw projectorlamp te verlengen.
Als u uw projectorlamp gebruikt voor belangrijke presentaties, wekelijkse evenementen of uw eigen thuisbioscoop, raden wij u aan een extra projectorlamp achter de hand te houden om een ononderbroken projectorgebruik te kunnen garanderen.


11. Waar kan ik mijn projectorlamp vinden?

De lamp is het hart van een projector; het schijnt licht via een DLP- of LCD-scherm, zodat de projectorlamp zijn prachtige beelden kan vertonen.
De projectorlamp kan gevonden worden door te zoeken naar een vierkant of rechthoekig kunststof plaatje aan de buitenkant van de projector. Het plaatje bevindt zich meestal aan de onderkant van de projector,
maar kan soms aan de boven- of zijkant gevonden worden.
Het paneel is meestal met 2 schroeven bevestigd. Het losschroeven van de twee schroeven en het verwijderen van het plaatje zal de onderkant van de plastic behuizing onthullen die de projectorlamp in de projector op zijn plaats houdt.
De kunststof behuizing is meestal voorzien van een hendel. Door voorzichtig aan de hendel te trekken, kunt u de projectorlamp en behuizing van de projector losmaken.


14. Hoe kan ik de levensduur van mijn projectorlamp verlengen?

De levensduur van projectorlampen wordt door verschillende factoren beïnvloed.
De meest schadelijke factor die de levensduur van de lamp beïnvloedt, is oververhitting tijdens het normale gebruik.
Hier zijn enkele handige tips die u zullen helpen de levensduur van uw projectorlamp te verlengen en oververhitting te voorkomen.

Ventilatie:

Het belangrijkste bij het verlengen van het normale gebruik van uw projectorlamp is om de projector op te stellen in een ruimte met voldoende ventilatie. Het is algemeen bekend dat projectoren die opgesteld zijn in hoeken of zeer dicht bij het plafond, of in ruimtes met weinig luchtventilatie eerder zullen stoppen met functioneren.

Stofzuigen en druklucht:

Een stoflaag in uw projector kan ervoor zorgen dat de projectorlamp oververhit raakt, waardoor de levensduur zal worden verkort. Zorg er daarom voor dat u uw projector regelmatig, afhankelijk van het gebruik, met een stofzuiger of luchtdrukpistool schoonmaakt.

 

Filter regelmatig vervangen of reinigen:

Normaal gesproken bevindt de filter zich achter een klein rechthoekig plaatje van ca. 1,5 bij 15 cm lang. Reinig de filter of vervang deze door een nieuwe.

 

Uw projector niet inschakelen en kort daarna uitschakelen:

Het snel in- en uitschakelen van uw projector kan tot een permanente storing van uw projectorlamp leiden. Projectorlampen hebben doorgaans een minuut nodig om de stroomopname te stabiliseren. Projectoren zijn voorzien van speciale voorschakelapparatuur die de projectorlamp door middel van hoogspanning ontsteekt, voor de voortzetting van de activiteiten wordt de spanning vervolgens verlaagd. Wanneer de projector wordt ingeschakeld en kort daarna weer wordt uitgeschakeld, kan de hogedruk kwikdamp onstabiel worden, wat kan leiden tot een permanente storing van de lamp.

 

Uw projector in de eco-modus gebruiken:

Moderne projectoren hebben twee modi: de normale modus en eco-modus. In de eco-modus is de projectorlamp iets minder fel, waardoor de levensduur van de lamp kan worden verlengd. Raadpleeg de handleiding van uw projector of neem contact op met de fabrikant om te zien of uw projector voorzien is van een eco-modus.

Infographics - Tips om de levensduur van uw projectorlamp te verlengen

Klik om te vergroten...

16. Welke stoffen zitten er in projectorlampen

De meeste projectorlampen zijn hogedruk lampen en bevatten chemicaliën die een zeer fel, energiezuinig licht produceren. Eén van deze stoffen is kwik, een zeer giftig, zwaar metaal.

De gevaren van kwik:

 • Corrosief.
 • Veroorzaakt brandwonden aan de huid, ogen en luchtwegen.
 • Kan dodelijk zijn als het wordt ingeslikt of ingeademd.
 • De stof is schadelijk bij opname door de huid.
 • Beschadigt de nieren en het centrale zenuwstelsel.
 • Schadelijk voor in het water levende organismen.
 • Wordt in de omgeving verrijkt – niet afgebroken.
We moeten allemaal verantwoordelijke consumenten zijn! Het gebruik van giftige stoffen in huishoudelijke producten neemt gestaag af. Oude thermometers, bijvoorbeeld, bevatten kwik, maar de nieuwere thermometers maken gebruik van een roodachtig gekleurde alcohol en zijn dus veel veiliger. Als we producten gebruiken die kwik bevatten, zoals projectorlampen, moeten we ze op de juiste wijze afvoeren om besmetting van de omgeving te voorkomen.


17. Waarom moet ik mijn projectorlampen recyclen?

 1. In heel de Verenigde Staten is het verplicht om alle producten die kwik bevatten op de juiste manier af te voeren. Voor de specifieke vereisten van elke staat gaat u naar: www.lamprecycle.org
 2. Kwik is een giftige stof, en kan in het milieu en de watervoorziening terechtkomen als het niet op de juiste manier wordt afgevoerd.
 3. Om afval te reduceren. Projectoren worden niet in het milieu afgebroken en nemen veel ruimte in beslag.